21/11/2018 03:09:01
Nawigacja
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· DMR REPETER
· Poradnik krótkofalowca
· Literowanie dla opor...
· Zbiórka na duplekser
· Modyfikacja anteny ...
Najciekawsze tematy
· Polary Klubowe [16]
Losowa Fotka
Info online
Nawigacja
Artykuły » RÓŻNE » KULINARIA-Krótkofalarski kącik kulinarny
KULINARIA-Krótkofalarski kącik kulinarny
W treści komentarzy zamieść swój przepis.
Komentarze
16 #21 sp9ive
dnia 21/12/2017 23:04
Jeżeli o zanikaniu zapachu z surowego mięsa to inne mięsko czyli dziczyzna . Dorwałem mięsko z sarenki i jelonka . Aby zrobić duszone musimy je wymrozić przynajmniej 2 tygodnie aby skruszało . Później rozmrażamy , szatkujemy na wiórka na tarce pietruszkę , seler i marchew taką ilość aby móc w garnku opatulić tą sałatką każdy kawałek mięsa a po za tym w naczyniu te kawałki opatulone mają być tą sałatka i na przynajmniej 2 cm przykryte . Co 12 godzin mieszamy zawartością , ale doprowadzamy do tego , żeby kawałki były zawsze dokładnie przykryte warzywami . Po 3 dniach wyjmujemy , płukamy mięso , przyrządzamy sosik tak jak do duszenia wieprzowiny , nakłuwamy co kilka cm mięso i przeciągamy paseczki słoniny . Dusimy w duszniku do zmięknięcia na wolnym ogniu ok 2 do 4 godzin pilnując żeby sos nie wyparował , dolewając wody . Po duszeniu wyciągamy , wyjmujemy słoninę . Ziemniaczki , surówka i uduszone mięsko dzikie , mniam Szeroki uśmiech
16 #22 sp9ive
dnia 21/12/2017 23:11
Robiłem kiełbasę półdziką . Tj 10 kg mięsa dzika i 10 kg łopatki wieprzowej i 5 kg słoniny . Przyprawy , soli 5łyżek , pieprzu poszły 2 szklanki i czosnku też więcej bo 8 główek . Reszta tak samo jak przy normalnej kiełbasie ale wędzimy wolniej na gorącym dymie 8 godzin minimum . Ważne mięso z dzika musi być po pierwsze przebadane na obecność włośnia , a po drugie wymrożone co najmniej 3 miesiące , nawet pół roku , głębokie mrożenie (poniżej minus 25 st C ) zabija zalążki włośnia jakby się przypadkiem jakiś pojedynczy znalazł ( zamrażarkę niestety trzeba podkręcić ) .
2 #23 sp9nsy
dnia 30/06/2018 08:48
"Kaszanka z grila"

Przepis od SP9KA

Małe kaszanki grilowe , pokrojona kapusta pekińska, cebula, przyprawy (sól, wegeta, pieprz lub pokruszona kostka rosołowa) w odpowiedniej ilości.
Kaszankę z dodatkami zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Intensywny zapach informuje nas że danie jest gotowe. Smacznego!
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
CZAS LOKALNY
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Kalendarz
Listopad 2018

Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Polecamy
Ostatnie Fotki
1
2
3
4
5
6
7
8
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

20-11-2018 21:25
Potrzebuję tranzystory BDW93 i 94C (darlington -audio).

06-11-2018 17:28
Witam może spotkanie w piatek Uśmiech

26-10-2018 07:31
http://www.sp9krj.
..read_id=61
Proszę o wypowiedzi

22-09-2018 07:51

22-09-2018 07:47
''SUSZA''2018 Wdniu 29.09.2018w godzinach od 16-18.00 czsu lokalnego zostaną przeprowadzone ćwiczenia EMCOM zorganizowane przez Lubelski klub krótkofalowców ot-20.Więcej informacji pod

05-09-2018 23:28
- no na mnie nie licz , ja pracuję do 19 00 sorry , taka praca Krzywi się

05-09-2018 21:17
Witam jakieś plany na piątek Uśmiech

26-08-2018 20:38
Mapka odziałowa polski https://pzk.org.p.
..page_id=34

2,746,449 unikalne wizyty