20/07/2019 16:07:27
Nawigacja
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· DMR REPETER
· polary 2 edycja
· Zbiórka na duplekser
· Pomoc Madzi-sn0l
· Moje wypociny antenowe
Najciekawsze tematy
· Polary Klubowe [16]
Losowa Fotka
Info online
Nawigacja
Artykuły » RÓŻNE » KULINARIA-Krótkofalarski kącik kulinarny
KULINARIA-Krótkofalarski kącik kulinarny
W treści komentarzy zamieść swój przepis.
Komentarze
16 #21 sp9ive
dnia 21/12/2017 23:04
Jeżeli o zanikaniu zapachu z surowego mięsa to inne mięsko czyli dziczyzna . Dorwałem mięsko z sarenki i jelonka . Aby zrobić duszone musimy je wymrozić przynajmniej 2 tygodnie aby skruszało . Później rozmrażamy , szatkujemy na wiórka na tarce pietruszkę , seler i marchew taką ilość aby móc w garnku opatulić tą sałatką każdy kawałek mięsa a po za tym w naczyniu te kawałki opatulone mają być tą sałatka i na przynajmniej 2 cm przykryte . Co 12 godzin mieszamy zawartością , ale doprowadzamy do tego , żeby kawałki były zawsze dokładnie przykryte warzywami . Po 3 dniach wyjmujemy , płukamy mięso , przyrządzamy sosik tak jak do duszenia wieprzowiny , nakłuwamy co kilka cm mięso i przeciągamy paseczki słoniny . Dusimy w duszniku do zmięknięcia na wolnym ogniu ok 2 do 4 godzin pilnując żeby sos nie wyparował , dolewając wody . Po duszeniu wyciągamy , wyjmujemy słoninę . Ziemniaczki , surówka i uduszone mięsko dzikie , mniam Szeroki uśmiech
16 #22 sp9ive
dnia 21/12/2017 23:11
Robiłem kiełbasę półdziką . Tj 10 kg mięsa dzika i 10 kg łopatki wieprzowej i 5 kg słoniny . Przyprawy , soli 5łyżek , pieprzu poszły 2 szklanki i czosnku też więcej bo 8 główek . Reszta tak samo jak przy normalnej kiełbasie ale wędzimy wolniej na gorącym dymie 8 godzin minimum . Ważne mięso z dzika musi być po pierwsze przebadane na obecność włośnia , a po drugie wymrożone co najmniej 3 miesiące , nawet pół roku , głębokie mrożenie (poniżej minus 25 st C ) zabija zalążki włośnia jakby się przypadkiem jakiś pojedynczy znalazł ( zamrażarkę niestety trzeba podkręcić ) .
2 #23 sp9nsy
dnia 30/06/2018 08:48
"Kaszanka z grila"

Przepis od SP9KA

Małe kaszanki grilowe , pokrojona kapusta pekińska, cebula, przyprawy (sól, wegeta, pieprz lub pokruszona kostka rosołowa) w odpowiedniej ilości.
Kaszankę z dodatkami zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Intensywny zapach informuje nas że danie jest gotowe. Smacznego!
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
CZAS LOKALNY
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Kalendarz
Lipiec 2019

Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Polecamy
Ostatnie Fotki
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

19-07-2019 20:42
sp9oyb - Wszystkiego Najlepszego w dniu urodzin Uśmiech

13-07-2019 08:26
Zbiórka pod LDK dziś(tj. sobota) o godz. 14, ul. Czecha -Limanowa

11-07-2019 22:29
Działam panowie spokojnie

08-07-2019 17:29
Dzienniki qso do wydruku: http://www.sp9krj...lo
ad_id=70

29-06-2019 08:13
Konkurs "Dni Limanowej 2019" Na forum. Proszę o zgłaszanie się stacji organizatora!

19-06-2019 20:02
Witam dodałem zdjęcia do galerii Dzień Dziecka 2019

19-06-2019 19:52
Dziękuję chłopaki Uśmiech Mam nadzieję, że będzie okazja się spotkać Uśmiech

18-06-2019 21:08
To super mam nadzieje do usłyszenia i zapraszamy Andrzeja do naszego skromnego grona Michał SQ9JYW Uśmiech

3,318,764 unikalne wizyty