15/09/2019 12:09:41
Nawigacja
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· DMR REPETER
· polary 2 edycja
· Zbiórka na duplekser
· Pomoc Madzi-sn0l
· Moje wypociny antenowe
Najciekawsze tematy
· Polary Klubowe [16]
Losowa Fotka
Info online
Nawigacja
Artykuły » RÓŻNE » KULINARIA-Krótkofalarski kącik kulinarny
KULINARIA-Krótkofalarski kącik kulinarny
W treści komentarzy zamieść swój przepis.
Komentarze
16 #21 sp9ive
dnia 21/12/2017 23:04
Jeżeli o zanikaniu zapachu z surowego mięsa to inne mięsko czyli dziczyzna . Dorwałem mięsko z sarenki i jelonka . Aby zrobić duszone musimy je wymrozić przynajmniej 2 tygodnie aby skruszało . Później rozmrażamy , szatkujemy na wiórka na tarce pietruszkę , seler i marchew taką ilość aby móc w garnku opatulić tą sałatką każdy kawałek mięsa a po za tym w naczyniu te kawałki opatulone mają być tą sałatka i na przynajmniej 2 cm przykryte . Co 12 godzin mieszamy zawartością , ale doprowadzamy do tego , żeby kawałki były zawsze dokładnie przykryte warzywami . Po 3 dniach wyjmujemy , płukamy mięso , przyrządzamy sosik tak jak do duszenia wieprzowiny , nakłuwamy co kilka cm mięso i przeciągamy paseczki słoniny . Dusimy w duszniku do zmięknięcia na wolnym ogniu ok 2 do 4 godzin pilnując żeby sos nie wyparował , dolewając wody . Po duszeniu wyciągamy , wyjmujemy słoninę . Ziemniaczki , surówka i uduszone mięsko dzikie , mniam Szeroki uśmiech
16 #22 sp9ive
dnia 21/12/2017 23:11
Robiłem kiełbasę półdziką . Tj 10 kg mięsa dzika i 10 kg łopatki wieprzowej i 5 kg słoniny . Przyprawy , soli 5łyżek , pieprzu poszły 2 szklanki i czosnku też więcej bo 8 główek . Reszta tak samo jak przy normalnej kiełbasie ale wędzimy wolniej na gorącym dymie 8 godzin minimum . Ważne mięso z dzika musi być po pierwsze przebadane na obecność włośnia , a po drugie wymrożone co najmniej 3 miesiące , nawet pół roku , głębokie mrożenie (poniżej minus 25 st C ) zabija zalążki włośnia jakby się przypadkiem jakiś pojedynczy znalazł ( zamrażarkę niestety trzeba podkręcić ) .
2 #23 sp9nsy
dnia 30/06/2018 08:48
"Kaszanka z grila"

Przepis od SP9KA

Małe kaszanki grilowe , pokrojona kapusta pekińska, cebula, przyprawy (sól, wegeta, pieprz lub pokruszona kostka rosołowa) w odpowiedniej ilości.
Kaszankę z dodatkami zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Intensywny zapach informuje nas że danie jest gotowe. Smacznego!
16 #24 sp9ive
dnia 10/08/2019 11:47
AAAAAAAAAA gdzie delicje grillowe ?????

Na zakończenie grilla bierzemy kilka bananów i czekoladę gorzką . Nacinamy banany wzdłuż, ale tak aby końce nie były nacięte czyli coś mniej więcej ma wyglądać jak ściśnięty kajak . Wkładamy w to nacięcie kostki czekolady lekko ściskamy , zawijamy w folię aluminiową i dbając aby nacięcie było do góry dajemy na około 5-10 minut na grilla , potem wyjadamy łyżką . Coś pysznego .
16 #25 sp9ive
dnia 10/08/2019 14:31
W związku z robieniem dzisiejszym kiełbasy do słoika przypomniało mi się jak zrobić prawdziwy baleron . Robiłem parę razy i jest od sklepowego dalece lepszy . Potrzebujemy wszelakich okrawków mięsa wieprzowego lub wołowego ale uwaga nie mieszać woła z wieprzem , chyba że ktoś lubi takie miksy . Takie okrawki marynujemy z kawałkami podgardla boczkiem albo kawałkami słoniny . Napychamy do siatek o drobnych oczkach , zawiązujemy i powoli wędzimy jak szynkę .Później parzymy jak szynki czy schaby . Jak ostygnie to schłodzeniu co najmniej dobowym do zjedzenia .Ważne aby mięso było jak najtłuściejsze to boczku czy podgardla czy słoniny dajemy jak najmniej bo ten tłuszczyk robi za klej
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
CZAS LOKALNY
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Kalendarz
Wrzesień 2019

Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Polecamy
Ostatnie Fotki
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

15-09-2019 10:18
Foty z Jodłówki w galerii Szok

09-09-2019 19:35
Hm nie wszyscy facezboka używają ... Smutek Krzywi się ja tam konta nie mam i nie chcę

09-09-2019 18:55
Witam zdjęcia z ćwiczeń na Facebooku

08-09-2019 19:28
Impreza się udała Podziękowania dla sp9nsy i żony za ogarnięcie logistyczne całości Szeroki uśmiech

08-09-2019 10:53
Super impreza wielkie dzięki Uśmiech

08-09-2019 10:28
Podziękowania dla Leszka i żony oraz wszystkich uczestników za super spotkanie Uśmiech

18-08-2019 13:28
Foniczna bramka internetowa. https://radioklub.
..

18-08-2019 08:51
Ktos zalozyl pod moim znakiem SR9NSC-L, podaje lokalizacje N.Sacz

3,448,350 unikalne wizyty