Informacja o prywatności
Strona używa plików Cookies i podobnych technologii, aby zapamiętać Twoje ustawienia, informacje o sposobie korzystania ze strony i analizować zdepersonalizowane dane w celu poprawy wydajności naszej witryny zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.
Klikając przycisk „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na używanie plików cookies.
Super Administrator Posty: 44 Dołączył: 2012-02-23
Przyszła zima .. i jak większość z nas twierdziła "w zimie będzie czas"; wywlokłem zaległe "paści" i już troszkę "posmażyłem". Myślę że każdy będzie miał coś do dodania w temacie.
Jestem ciekaw czy rozpoznacie co może kiedyś powstanie na tych płytkach.
Cóż nadeszła nowa zima .. a właściwie ma się bliżej wiośnie; odgrzewając temat obecnie wolnymi krokami "klon" anteny X50 .. pozostało tylko poskładać w całość.
Temat stał się chyba moimi prywatnymi "wypocinami" ...myślę że ktoś z kolegów podejmie wyzwanie .. chyba że wszyscy zapadli w zimowy sen.
Ale na temat ... X-50 trafiła na swoje miejsce (niestety trzeba będzie poprawić zestrojenie) .. natomiast okazało śię że radia są dwa na 144 i 430; antena niestety tylko jedna. Potrzeba chwili spowodowała że wczoraj wieczorem zabrałem się za budowę dipleksera 2m+70cm..... na fotkach efekty. Pierwsze próby wypadły pomyślnie. Opierałem się na opisie http://www.vss.pl/diplekser_2m_70cm