Informacja o prywatności
Strona używa plików Cookies i podobnych technologii, aby zapamiętać Twoje ustawienia, informacje o sposobie korzystania ze strony i analizować zdepersonalizowane dane w celu poprawy wydajności naszej witryny zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.
Klikając przycisk „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na używanie plików cookies.
Witam, chcialbym przystapic do egzaminu Klasy A.
Moje pytanie, jak wyglada egzamin? na ile pytan trzeba odpowiedziec? ile bledow mozna popelnic?
co trzeba umiec z telegrafii?
sam bede sie przygotowywal w domu i pozniej tylko jeden wyjazd na egzamin.
Super Administrator Posty: 31 Dołączył: 2019-07-25
Witaj,
Egzamin składa się z dwóch części, pisemna czyli test oraz ustna czyli odpowiedź na wylosowane pytania bodajże 3.
Zapraszam do zapoznania się z tym artykulem https://sp9krj.pl/viewpage.php?page_...page_id=20 dodatkowo z w menu znajdującym się po prawej stronie strony głównej znajdziesz przydatne linki oraz opracowania. Jeśli nadal będziesz miał jakieś pytania to zapraszam do kontaktu. Ewentualnie w najbliższy piątek zapraszamy do klubu wtedy będzie możliwość porozmawiania na temat egzaminu jak również na inne tematy krótkofalarskie.
Znalazlem 421 pytan, czy na wszystkie trzeba odpowiedziec czy sa one jakos pogrupowane?
niestety nie jestem w stanie przyjechac do klubu 1200km, troche daleko, moze w wakacje, kiedys nalezalem do tego klubu, dawno temu
Niestety pula pytań jest dosyć spora ale uwierz mi spokojnie można się tego nauczyć. Niestety pytania na teście są losowo przygotowywane z tego co pamietam. Na pewno nie pasują do tego co pokazują aplikacje do uczenia się… Dostajesz test składający się z 20 pytań po 5 z każdego działu… jak spojrzysz na te testy to zauważysz że są one podzielone na działy. Z tego musisz poprawnie odpowiedzieć na 15 pytań jak dobrze pamietam a chwile temu już zdawałem egzamin…
Podsumuję to krótko… nie taki diabeł straszny jak go malują i da radę nawet na pamięć wykuć te pytania
Ja również trochę byłem przerażony ilością ale spróbuj rozwiązać kilka razy te testy online i sam zobaczysz jak Ci idzie.
Ni tak odległość dosyć spora na przyjazd ale jak tylko będziesz miał jakieś pytania dot. testów to pisz śmiało. Z pewnością pomożemy i jak tylko będziesz w okolicy Limanowej to zapraszamy do odwiedzenia klubu…
Na teście otrzymujesz 20 pytań ale sa one przygotowywane na podstawie tej calej listy i nikt nie jest w stanie przewidzieć które dostaniesz. Po prostu trzeba je znać wszystkie ale w 2-3 tygodni jesteś w stanie je opanować. Tylko trzeba przysiąść i próbować rozwiązywać te testy online. Dodatkowo literowanie znaków po polsku oraz międzynarodowo, raportowanie łączności i ogólnie musisz umieć przeprowadzić łączność.
No wiem ze wszystkie 421 odpowiedzi musze znac, chodzilo mi bardziej o czas jaki musze tam spedzic,
literowanie mysle ze ogarne, lacznosci to kwestja przypomnienia sobie, i jeszcze kod Q gdzies czytalem ze pytaja na egzaminie.
(nie mam polskich znakow na klawiaturze dlatego pisze bez nich za co przepraszam.)
A jak nazywa sie aplikacja do nauki testow na telefon?
Tak tak umknął mi kod Q. Co do aplikacji na telefon to osobiście nie znam. Ja przygotowywałem się na podstawie tych online oraz przeglądnięcia wszystkich pytań.
Harmonogram sesji egzaminacyjnych 2024. Po wejściu na stronę UKE w formie pdf u dołu strony. Link: https://bip.uke.gov.pl/swiadectwa-ope...kie,3.html . Są tam też inne potrzebne informacje.
Edytowany przez sp9nsy dnia 2024-05-12 08:26