Informacja o prywatności
Strona używa plików Cookies i podobnych technologii, aby zapamiętać Twoje ustawienia, informacje o sposobie korzystania ze strony i analizować zdepersonalizowane dane w celu poprawy wydajności naszej witryny zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.
Klikając przycisk „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na używanie plików cookies.
Witam,
Jeżdżąc często drogą nr28 prawie zawsze słucham rozmów na tej częstotliwości (145.450MHz).
Odbieram stacje na odcinku Maków Podh <-> Tymbark, najmocniejszy sygnał jest w okolicy Rabki, Mszany Dln.
Czy któryś z kolegów orientuje się kto nadaje na tej częstotliwości?
Wg tego co znalazłem w necie to w okolicy klub z Pcimia http://www.sp9kdr.org/?page_id=16
Może są słyszani też w Limanowej?
Praktycznie za każdym razem odbieram te stacje tylko nie jestem pewny czy to ciągle te same bo przez ok pół godz. jak ich słyszę to nie podają znaków.
Pozdrawiam
Wiam ! Krzysztof na częstotliwości 145.450 Mhz siedzą koledzy z sp9kdr z Pcimia ale można tam spotkać także kolegów Rabki, Mszany Dolnej, Myslenić z Krakowa i okolic . Zgadza się często robią sobie takie pogawędki najczęściej we dwóch i zdarza się im że przez dłuższy czas nie wymieniają znaków. W limanowej słychać ich zależy w jakim miejscy bardzo dobrze. ja sam bardzo często z nimi rozmawiam . Krzystof a tak na marginesie jak byś miał wolną sobotę 19 stycznia , to jest spotkanie krótkofalowców w Teczynie u Tadeusza SP9XWY szczegóły na stronie sp9dkr.org zjezdzaja sie tam ludzie z południowej polski być moze że sie tam spotkamy . Ok narazie pozdrawiam i do usłyszenia i spotkania 73 de SQ9LFQ JÓZEF
Witam.
Dziękuję Józefie za odpowiedź. Teraz wszystko jasne
Nie żebym się czepiał albo coś w tym stylu.. po prostu czysta ciekawość. Najczęściej są tam omawiane techniczne sprawy i lubię ich słuchać podczas jazdy, zawsze się coś nowego można dowiedzieć.
Dziękuję za zaproszenie, co prawda mam już zaplanowaną tą sobotę w pracy ale może uda mi się przesunąć ten termin to wtedy przyjadę na pewno
Jeżeli nie to na pewno usłyszymy się w niedługim czasie na 145.400MHz.
Pozdrawiam