Zaloguj / Zarejestruj się
  • Zarejestruj się
  • Zagubione hasło
Limanowski Klub Krótkofalowców - BESKID - SP9KRJ
  • Strona główna
  • Forum
  • Artykuły
  • Pliki do pobrania
  • Linki
  • Szukaj
  • Kontakt
Informacja o prywatności
Strona używa plików Cookies i podobnych technologii, aby zapamiętać Twoje ustawienia, informacje o sposobie korzystania ze strony i analizować zdepersonalizowane dane w celu poprawy wydajności naszej witryny zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.
Klikając przycisk „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na używanie plików cookies.
Zobacz wątek
Limanowski Klub Krótkofalowców - BESKID - SP9KRJ » Krótkofalarstwo » Radio
 Drukuj wątek
Częstotliwość 145.450MHz (kto pracuje?)
sq9mtx
Top  #1 Drukuj post
Dodano 2013-01-06 13:44
Awatar użytkownika Użytkownik

Witam,
Jeżdżąc często drogą nr28 prawie zawsze słucham rozmów na tej częstotliwości (145.450MHz).
Odbieram stacje na odcinku Maków Podh <-> Tymbark, najmocniejszy sygnał jest w okolicy Rabki, Mszany Dln.
Czy któryś z kolegów orientuje się kto nadaje na tej częstotliwości?
Wg tego co znalazłem w necie to w okolicy klub z Pcimia http://www.sp9kdr.org/?page_id=16
Może są słyszani też w Limanowej?
Praktycznie za każdym razem odbieram te stacje tylko nie jestem pewny czy to ciągle te same bo przez ok pół godz. jak ich słyszę to nie podają znaków.
Pozdrawiam
Krzysztof

sq9lfq
Top  #2 Drukuj post
Dodano 2013-01-09 12:00

Wiam ! Krzysztof na częstotliwości 145.450 Mhz siedzą koledzy z sp9kdr z Pcimia ale można tam spotkać także kolegów Rabki, Mszany Dolnej, Myslenić z Krakowa i okolic . Zgadza się często robią sobie takie pogawędki najczęściej we dwóch i zdarza się im że przez dłuższy czas nie wymieniają znaków. W limanowej słychać ich zależy w jakim miejscy bardzo dobrze. ja sam bardzo często z nimi rozmawiam . Krzystof a tak na marginesie jak byś miał wolną sobotę 19 stycznia , to jest spotkanie krótkofalowców w Teczynie u Tadeusza SP9XWY szczegóły na stronie sp9dkr.org zjezdzaja sie tam ludzie z południowej polski być moze że sie tam spotkamy . Ok narazie pozdrawiam i do usłyszenia i spotkania 73 de SQ9LFQ JÓZEF

Web
sq9mtx
Top  #3 Drukuj post
Dodano 2013-01-09 21:53

Witam.
Dziękuję Józefie za odpowiedź. Teraz wszystko jasneUśmiech
Nie żebym się czepiał albo coś w tym stylu.. po prostu czysta ciekawość. Najczęściej są tam omawiane techniczne sprawy i lubię ich słuchać podczas jazdy, zawsze się coś nowego można dowiedzieć.
Dziękuję za zaproszenie, co prawda mam już zaplanowaną tą sobotę w pracy ale może uda mi się przesunąć ten termin to wtedy przyjadę na pewnoUśmiech
Jeżeli nie to na pewno usłyszymy się w niedługim czasie na 145.400MHz.
Pozdrawiam
Krzysztof

Przejdź do forum